شرکت صنایع خودروسازی مدیران (مدیران خودرو یا MVM) از سال 1381 فعالیت خود را آغاز کرده است. شرکت مدیران خودرو در حقیقت یک شرکت مونتاژ کننده است. این شرکت برخی از خودروهای تولید شده توسط شرکت خودرو سازی چری را در ایران مونتاژ کرده و وارد بازارهای مصرفی می‌کند. محصولات مدیران خودرو در دو گروه CHERY و MVM قرار می‌گیرند. این شرکت با ارائه محصولات باکیفیت توانسته است متقاضیان زیادی را به خود جذب کند.

 یکی از پرسش‌های اصلی که در ذهن متقاضیان خرید خودروهای شرکت مدیران خودرو شکل می‌گیرد، میزان کیفیت، نحوه عملکرد و نوع موتورهای به کاربرده شده در این خودروها است. در این مطلب از وبسایت فروشگاهی نیکا یدک به بررسی موتورماشین های ام وی ام که توسط مدیران خودرو مونتاژ می‌شوند اشاره می‌کنیم.

آیا موتورهای مدیران خودرو با سایر موتورها تفاوت زیادی دارد؟

لازم به ذکر است که اساس و پایه انواع موتورهای خودرو تقریباً یکسان است. به عنوان مثال اکثر قطعاتی که برای تولید موتورهای درون سوز استفاده می‌شوند، قطعات ثابتی هستند که در تمامی موتورها به کار برده می‌شوند. البته باید به این نکته توجه داشت که موتورهای درون سوز برخی از کمپانی‌های خودروسازی (مانند شرکت خودروسازی بنز) از کیفیت ویژه و بالایی برخوردار هستند. این کیفیت بالا به دلیل به کار بردن طراحی‌های خاص و قطعاتی از جنس‌های باکیفیت است. دلیل تاکید بر روی عبارت «موتورهای درون سوز» این است که این نوع موتورها تنها یک نوع موتور از انواع موتورهایی هستند که در خودروهای مختلف به کار برده می‌شوند.

هر چند ممکن است قطعات به کار برده شده برای تولید انواع مختلف موتورهای درون سوز تقریباً یکسان باشند، اما این قطعات با قطعاتی که برای تولید موتورهای الکتریکی به کار برده می‌شوند تفاوت زیادی دارند. از طرفی قطعاتی که برای موتورهای الکتریکی مختلف به کار برده می‌شوند، تقرباً یکسان هستند. بنابراین هر نوع موتور را می‌توان نسبت به موتورهای هم نوع آن، مقایسه کرد. با توجه به انجام این مقایسه‌ها می‌توان به این نتیجه رسید که اساس، پایه و قطعات مورد استفاده برای تولید و طراحی موتورهای هم نوع، تقریباً یکسان هستند.

بررسی انواع مختلف موتورهای خودرو

انواع مختلف موتورهای خودرو کدام‌ اند؟

با توجه به پیشرفت روزافزون صنعت خودروسازی، موتورهای مختلفی نیز طراحی شده و بر روی خودروهای مختلف نصب می‌شوند. بدین ترتیب می‌توان گفت در دنیای امروزی بیش از یک نوع موتور خودرو وجود دارد. موتورهای مختلف را می‌توان بر اساس چند معیار دسته بندی کرد. یکی از این معیارها، نحوه چینش و عملکرد سیلندرهایی است که درون موتور در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. براین اساس می‌توان انواع مختلف موتور خودرو را به دسته بندی‌های زیر تقسیم بندی کرد.

1.موتورهای الکتریکی

همان طور که از نام این نوع موتورها پیداست، موتورهای الکتریکی به کمک نیروی برق کار می‌کنند. در ابتدا این نوع موتورها بر روی لوازم خانگی، ربات‌ها و سایر لوازم الکتریکی استفاده می‌شدند. اما پیشرفت چشمگیر این نوع موتورها باعث شد تا از آنها در صنعت خودروسازی و به عنوان موتورهای پیشران خودرو نیز استفاده شود. یکی از مهم‌ترین مزایای این نوع موتورها، آلودگی کمتری است که نسبت به موتورهای درون سوز ایجاد می‌کنند. در این نوع موتورها، انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود.

2.موتورهای بخار (Steam Engine)

از لحاظ سابقه و قدمت، موتورهای بخار نسبت به موتورهای الکتریکی و موتورهای درون سوز، از سابقه و قدمت بیشتری برخوردار هستند. موتورهای بخار تقریباً به عنوان اولین موتورهای ساخته شده به دست بشر، شناخته می‌شوند. نوع ساده‌تر این موتورها، انقلاب صنعتی را رقم زد. بعدها با پیشرفت موتورهای بخار ساده، موتورهای بخاری تولید شدند که قابلیت استفاده در خودروهای مختلف را داشتند. این خودروها از وزن زیادی برخوردار هستند.

به همین دلیل امروزه برای ساخت خودروهای مختلف، از موتورهای درون سوز یا موتورهای الکتریکی استفاده می‌شود. البته اگر میزان وزن موتور مد نظر نباشد، خودروسازان می‌توانند برای دریافت بازدهی بیشتر، از این نوع موتورها برای تولید خودرهای خود استفاده کنند. روان کننده چرخه گرمایی و همچنین سیالی که در موتورهای بخار به کار برده می‌شود، بخار است.

3.موتورهای درون سوز (Internal Combustion Engine)

به موتورهایی که فرآیند احتراق سوخت در آنها، درون یک پوسته بسته انجام می‌شود، موتورهای درون سوز می‌گویند. درون این پوسته، انفجارهایی صورت می‌گیرد که منجر به تولید انرژی و حرکت خودرو می‌شوند. درون موتورهای درون سوخت، دو عامل اصلی احتراق یعنی سوخت و هوا با یکدیگر ترکیب می‌شوند. بر اثر فرآیند احتراق، دما و فشار افزایش پیدا می‌کند. ترکیب این دو عامل احتراق و مشتعل شدن آنها، باعث ایجاد انفجارهای کوچکی در درون این پوسته می‌شود. موتورهای درون سوز به عنوان یک پیشران قوی، برای خودروهای دیزلی یا بنزینی استفاده می‌شوند.

همان طور که ذکر شد، معیارهای مختلفی برای دسته بندی موتورهای خودرو وجود دارد. دسته بندی قبلی که در این بخش ذکر شد، بر اساس نوع سوختی بود که موتورها مصرف می‌کرند (برق، بخار، بنزین، گازوئیل وسایر سوخت‌ها). در ادامه این بخش، موتورهای خودرو به شکلی دیگر دسته بندی می‌شوند. دسته بندی که در ادامه ذکر خواهد شد، یک دسته بندی کلی است که تقریباً تمامی انواع موتورها را در برمی‌گیرد.

1: موتورهای هیبریدی

2: موتورهای گازسوز

3: موتورهای دوگانه سوز

4: موتورهای توربوشارژر

5: موتورهای سوپر شارژر

6: موتورهای دیزلی

7: موتورهای انژکتوری

8: موتورهای کاربراتوری

موتورهای درون سوز

موتور ماشین های ام وی ام

در بخش قبلی به انواع مختلف موتور خودرو اشاره شد. هدف از معرفی انواع مختلف خودرو، آشنایی با انواع موتورهایی بود که شرکت‌های مختلف خودرو سازی (مانند ام وی ام) از آنها استفاده می‌کنند. در نظر داشته باشید که تمامی شرکت‌های خودروسازی، برای تولید خودروهای خود، از یکی از این نوع موتورها استفاده می‌کنند. شرکت خودروسازی ام وی ام نیز از این موضوع مستثنی نیست. شرکت خودروسازی ام وی ام نیز با ایجاد تغییراتی بر روی موتورهای مختلف، موتورهای مخصوص به خود را تولید کرده و برای خودروهای ساخت خود استفاده می‌کند.

همان طور که ذکر شد، اساس و پایه طراحی و تولید موتورهای مختلف مربوط به هر دسته بندی موتور (اعم از موتورهای الکتریکی، موتورهای بخار و موتورهای درون سوز) تقریباً یکسان است. ایجاد تغییرات جزئی یا کلی در طراحی موتورهای مختلف، منجر به تولید یک خودرو منحصر به فرد می‌شود. بر همین اساس در این بخش به برخی از بهترین، پرطرفدارترین و جدیدترین خودروهای شرکت ام وی ام اشاره کرده و موتور آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1.خودروی MVM X55 Pro

یکی از جدیدترین محصولات شرکت خودروسازی مدیران خودرو، خودروی MVM X55 Pro است. این خودرو دارای دو نسخه اکسلنت اسپرت و اکسلنت است. این خودرو محصول سال 2017 است. برای MVM X55 Pro فیس لیفت‌های مختلفی در نظر گرفته شد. اولین فیس لیفتی که بر روی این خودرو انجام شد، مربوط به فیس لیفتی است که در سال 2020 صورت پذیرفت.

موتور MVM X55 Pro دارای 4 سیلندر 5/1 لیتری است. این موتور، از نوع توربو می‌باشد. موتور این خودرو در بهترین عملکرد خود می‌تواند نیرویی برابر با 147 اسب بخار و دور 5500 تولید کند. موتور MVM X55 Pro همچنین توانایی تولید 210 نیوتون متر گشتاور در دورهای بین 1750 تا 4000 را دارد.

2.خودروی MVM X33  توربو شارژ

یک خودروی خوش ساخت و با کیفیت، می‌تواند مشخصاتی مانند خودروی MVM X33 را داشته باشد. طراحان این خودرو، طراحی قابل قبول و مناسبی را برای خودروی MVM X33 در نظر گرفته‌اند. طراحی مناسب و همچنین قرار دادن آپشن‌های مختلف برای خودروی MVM X33 باعث شده است تا این خودرو بتواند متقاضیان زیادی را به خود جذب کند.

این خودرو به طور کلی دارای دو نسخه متفاوت می‌باشد. اولین نسخه خودروی MVM X33 که ارائه شد، دارای موتوری نسبتاً قدرتمند بود که مزایای مختلفی را برای متقاضیان این خودرو در پی داشت. موتور به کار برده شده برای نسخه اولیه خودروی MVM X33، یک پیشرانه تنفس طبیعی 2 لیتری است. این موتور نسبت به اکتان سوخت (نوعی تقویت کننده سوخت) حساسیت نشان نداده و همچنین شرایط نگهداری آن برای افرادی که خودروی MVM X33 را تهیه می‌کنند، آسان است.

اما موتور این خودرو با یک مشکل جدی مواجه بود. مشکل اصلی این موتور این بود که توانایی موتور خودروی MVM X33 برای به حرکت در آوردن این خودروی 1420 کیلوگرمی مناسب نبود. به همین دلیل، خودروی MVM X33 به دلیل ضعف در بخش پیشرانه خود، نمی‌توانست شتاب‌گیری ایده‌آلی داشته باشد. به همین دلیل، طراحان شرکت خودروسازی MVM تصمیم گرفتند نسخه‌های بعدی این خودرو را با موتورهای جدیدی وارد بازارهای خودرو کنند.

موتور جدید خودروی MVM X33، یک موتور 1.5 لیتری توربو است. گشتاور این موتور 210 نیوتون متر و قدرت آن 145 اسب بخار می‌باشد. تفاوت این موتور با موتوری که در نسخه اولیه خودروی MVM X33 مورد استفاده قرار می‌گرفت، چیزی حدود 30 نیوتون متر گشتاور بیشتر و همچنین حدود 9 اسب بخار قدرت بیشتر است. بدین ترتیب نسخه جدید خودروی MVM X33 که نام آن خودروی MVM X33 توربو شارژ می‌باشد، نقص مربوط به سیستم پیشرانه این خودرو را برطرف کرده است.

بررسی کلی

موتورهایی که در این مطلب معرفی شدند، موتورهایی هستند که تقریباً برای تمامی خودروهای بنزینی و دیزلی به کار برده می‌شوند. شرکت خودروسازی ام وی ام در برخی موارد (مانند خودروی X33 توربو شارژ)، موتورهایی را بر روی برخی از خودروها قرار داده است که بعدها تصمیم به تعویض آنها گرفته است. این امر به این دلیل صورت گرفته است که این شرکت پس از عرضه کردن خودروهای خود و دریافت نظرات مشتریان، متوجه شده است که برخی موتورها نیاز به تعویض دارند.

به روز رسانی خودروها یک امر مهم و ضروری در جلب رضایت مشتری و همچنین تولید خودروهای باکیفیت‌تر، نسبت به خودروهای قبلی است. شرکت ام وی ام با توجه به سابقه‌ای که دارد، نشان داده است در صورت نیاز، مشکلی بابت تعویض بخش‌های مهم خودروهای خود ندارد. به گونه‌ای که این شرکت حتی در صورت نیاز، موتور برخی از خودروهای تولیدی خود را تغییر داده و نسخه‌های بعدی خودروهای مشابه خود را با موتورهای جدید، روانه بازار می‌کند. همین امر موجب شده است تا موتور ماشین های ام وی ام، از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

ارسال پیام